Steen Slaikjær: Visionæren bag Hvidbjerg Strand Superior Camping

Journal

Steen Slaikjær: Visionæren bag Hvidbjerg Strand Superior Camping

En ny æra for camping: Interview med Steen Slaikjær, visionæren bag Hvidbjerg Strand Superior Camping

I den vestligste del af Danmark - næsten så vest som man overhovedet kan komme - ligger et helt særligt sted for Steen Slaikjær, som han har været forbundet med næsten hele sit liv og som han har ledet i over 20 år.

I Blåvand ved Vesterhavets lagune i Nordsøen, ligger én af Europas fineste ferieparker: Hvidbjerg Strand Superior Camping, der helt enestående, er den første campingplads med 6 stjerner. Ferieparken smelter perfekt sammen med den omkringliggende natur med dens sortmalede træfacader og charmerende stråtage. Indenfor kan gæsterne nyde et hav af forskellige faciliteter, blandt andet gourmetrestauranter, wellness og legeområder, der opfylder ethvert ønske.

Manden bag det hele? Hans navn er Steen Slaikjær og han overtog stedet efter hans forældre for mere end tyve år siden og driver det i dag sammen med hans søster.

Før dette, arbejde Steen i flere internationale virksomheden, men drømmen om en dag at blive sin egen chef drev ham i 2000 tilbage til familievirksomheden, som han siden har drevet til en af Europas mest imponerende ferieparker.

Vi tog en snak med Steen om, hvordan konceptet camping har ændret sig, og har udviklet sig fra at være kritiseret til at blive en af de mest eftertragtede ferieformer i dag.

”Jeg ser en tendens, hvor mange mennesker ønsker at komme ud i naturen og være tæt på skove, strande, havet og bjerge. Mange bruger det til ferier, og nogle få har endda en livsstil som moderne nomader.

Camping kan være mange ting: Basecamp ved Mt. Everest, et shelter i en skov nær en storby, en traditionel campingplads med campingvogne, autocampere og vanlifere. ”Før i tiden rynkede folk på næse af camping – i dag er det for alle”. Vi har gæster, der ankommer i en fancy Volvo, men som bor i et lille telt og kun lejer et toilet for at forblive så jordnære som muligt."

MMG: Som en mand, der lever af at sælge gode oplevelser og har perfektioneret den totale oplevelse for dine gæster gennem de sidste 20 år, må du altid være på udkig efter nye ideer. Hvor går du hen for at få inspiration?

"Jeg har rejst i mange dele af verden, men i de seneste år har jeg hovedsageligt fundet min inspiration i Danmark og Alperne. Der sker mange spændende ting i Alperne omkring camping og alternative ferieformer, men der er også mange muligheder i Danmark, hvor vi har set værdien af høj kvalitet."

MMG: Man kan argumentere for, at det at være en god gæst er lige så vigtigt som at være en god vært. Hvad er det vigtigste at huske, hvis man vil gøre sin vært glad

”Som gæst bør du altid komme med et åbent sind til et nyt sted. Hvert sted har noget nyt og forhåbentlig unikt at tilbyde, og som gæst bør du bare nyde, at tingene er lidt anderledes end det, du er vant til.

Selvfølgelig kan der være en kløft mellem forventninger og leveret service, og i sidste ende er det værtens ansvar at sikre, at gæsten får en god oplevelse."

MMG: Med op til 500.000 overnatninger hvert år må behovet for at holde både krop og sind skarpt være enormt. Hvordan sikrer du, at du forbliver i god fysisk og mental form?

"Jeg elsker sport – windsurfing og skiløb har været min passion siden barnsben, og senere blev mountainbiking tilføjet.

Det fantastiske ved at komme ud i bølgerne eller skoven på cyklen er, at udover at holde kroppen i form, vedligeholder du også din mentale sundhed.

En sund sjæl i et sundt legeme, som en gammel romersk digter udtrykte det. Men selvfølgelig får man nogle fysiske problemer med alderen. Måske er det nogle gange svært at give den fuld gas på cyklen, men så hopper jeg i våddragten og svømmer i havet eller venter på, at vejrguderne leverer vind og bølger, så jeg kan komme i vandet med mit surfbræt.."

Besøg Hvidbjerg Strand Superior Camping

Hvidbjerg Strandvej 27
DK 6857 Blåvand

www.hvidbjerg.dk