En stærk MOS MOSH kvinde: Loise, Head of Design

Journal

En stærk MOS MOSH kvinde: Loise, Head of Design

Styrken i at være kvinde

For at fejre Kvindernes internationale kampdag, har vi valgt at sætte fokus på en af vores helt egne power kvinder, som tror på at der er kæmpe styrke i at være kvinde. Loise Læborg Madsen, Head of Design hos MOS MOSH, mener at styrke findes i forskellige former og ikke skal sammenblandes med maskulinitet. Der er nemlig også styrke i det feminine.

Loise voksede op som den eneste pige i en drengeflok på fire. Hun opdagede i en tidlig alder at der var en fysisk forskel på hende og hendes brødre, især fordi de tit sloges som børn og hun dermed fandt ud af at hun ikke var den stærkeste, rent fysisk. Men hun vidste at hun var stærkere end sine brødre på andre måder, og da hun var særligt god til at argumentere, var hun slet ikke i tvivl om at piger kunne meget mere. Loises mor arbejdede på en fabrik og syede tøj på bestilling for at brødføde familien, hvilket inspirerede Loise meget. Hendes karriere- og privatliv er i høj grad influeret af hendes mor, der viste hende at kvinder kan begge ting.

Loises har en baggrund i industrielt design og en kandidatgrad i pattern making, og hun har været en del af MOS MOSH designholdet i syv år. For seks måneder siden, blev hun mor til Axel, og det har forstærket hendes syn på hvad det vil sige at være kvinde. Hun og hendes mand har et ligeværdigt forhold, hvor begge forældre bidrager lige meget til deres barns opvækst og alt hvad det indebærer. Loise var ikke et sekund i tvivl om at tage tilbage på arbejdet efter en kort barsel. Hun elsker at arbejde. Hun elsker også at være mor, og hun kan selvfølgelig begge dele! Hun bliver glad af at være på arbejde, og den positive energi giver hende masser af overskud til at være en fantastisk mor for Axel. Hun føler at det gør hende til en hel kvinde. Loise synes det er stærkt når kvinder bruger nogle af deres mange evner til noget positivt, som får dem til at føle sig mere hele.

"Dagen er for alle. Den starter med dig og dine forventninger"

Loise betragter Kvindernes internationale kampdag som en dag, der handler om at sætte fokus på ligestilling. ”Dagen er for alle. Den starter med dig og dine forventninger” siger hun, og er meget opmærksom på at hun ikke vil være en mand—hverken ved at leve op til den stereotype maskulinitet eller ved at indtage en bestemt stilling i livet. Hun er stolt af at være kvinde, og står ved sin sårbarhed og den overbevisning at kvinder er mere empatiske. Der er styrke i empati. Det er noget hun vil give videre til Axel, og hun lære ham at kvinder kan være sig selv og opnå alt det de drømmer om, uanset alder, etnicitet, hvor langt deres hår er eller hvilket tøj de tager på. Hun er stolt af at være en del af MOS MOSH og en organisation der ledes af flere end 78% kvinder. Omdrejningspunktet for organisationen er stærke kvinder, og det gælder både designprocessen, dem der designes til og de gode formål MOS MOSH støtter op om hvert år. Sammen gør vi hinanden stærkere.