En lokal ferie, der er værd at huske

Journal

En lokal ferie, der er værd at huske

En hjemmeferie, der er værd at huske

Den sommer vi forestillede os, da året startede, ser noget anderledes ud nu. Vi har været på en følelsesmæssige rutsjebanetur de sidste par måneder, og håber verden snart bliver normal igen.

Nu hvor verden ligeså stille åbner sig igen, går vores rejsedrømme i udbrud som vulkaner i vores rejsehungrende sind, uanset om den mentale tur går til en strand på Bali, Champs-Élysées i Paris eller en vandretur i det skotske højland. Men mens vi drømmer om rejser til eksotiske destinationer i fjerne lande, glemmer vi noget vigtigt—hvad vores eget land har at byde på. 

Danmark er ikke bare Danmark. Det er et vidunderligt og bemærkelsesværdigt sted—en legeplads med utallige muligheder, så længe vejret opfører sig ordentligt. Men regn og vind kan også noget, og der er masser af indendørsaktiviteter hvis man leder efter dem. Helt ærligt, så passer det gamle husmorråd ’der findes ikke dårligt vejr, kun forkert tøj’ faktisk meget godt.

Så hvis du skal tilbringe din ferie i Danmark, har vi lavet en lille guide til at udforske dette lille, men enestående land. Vores guide giver dig tips til hvor du kan bo, de mest autentiske cafeer, de sødeste bagere og de mest betagende oplevelser i naturen. Se at få pakket kufferten…

Magiske steder du kan overnatte

Rye 115 Hotel, København

Søger du en autentisk oplevelse med en hjemlig følelse? Et stenkast fra Trianglen på Østerbro i København, byder det vidunderlige lille Rye 115 Hotel på rendyrket dansk hygge. Det familieejede hotel har 20 enestående værelser, som alle er udstyret med det formål at få gæster til at føle sig hjemme. Rye 115 tror på sociale relationer, fællesspisning, leve- og badefaciliteter, og de går højt op i at værne om miljøet. Maden er økologisk og hjemmelavet, og møblerne er vintage. De smukke malede vægge er indbegrebet af hygge, og fællesområderne er fantastiske til at møde nye mennesker og dele historier om livet.

Billeder er lånt af Rye 115.
www.rye115.com

Villa Copenhagen, København

En hoteloplevelse uden lige, hvor fortid, nutid og fremtid smelter sammen. Villa Copenhagen er en skjult arkitektonisk perle fra 1909, som ligger overfor Hovedbanegården. Omdrejningspunktet er luksus, raffineret interiør, lyksalighed og socialt ansvar.

Den nærmest Vilhelm Hammershøi-agtige æstetik på Villa Copenhagen medfører smukke værelser med det mest beroligende interiør. Få dig en ’No Panties’ cocktail og en gastronomisk oplevelse i hotellets restaurant, hvor de erfarne kokke kokkererer. Restauranten følger zero-waste princippet, og samarbejder kun med lokale leverandører.

Billeder er lånt af Villa Copenhagen.
www.villacopenhagen.com

Lillero, Asnæs

Modsat storbyen, er Lillero det perfekte sted til at tage den med ro og blive et med naturen. Glem barndomsminderne om camping og trange telte, for Lillero byder på tid til fordybelse og tilstedeværelse i luksuriøse glamping telte. Tæt på Høve Strand og Sejerø Bugt, kan du sove i telt under stjernerne, lave mad over bål og tage en afslappende tur i sauna efter en dukkert i havet. Lillero bruger kun vindenergi, maden er lokalt produceret og du kan endda melde dig til den lokale Food Trail, hvor du kan få et eksklusivt indblik i de lokale vindgårde, bondegårde og landbrug—og ja, der er mulighed for at smage! Hvis du gerne vil suge omgivelserne til dig, så anbefaler vi en gåtur på stranden eller en af vandreruterne i området.

Billeder er lånt af Lillero.
www.lillero.dk

The Norrmans, Klippinge

Ude på landet i Sydsjælland, finder du landsbyen Klippinge hvor der ligger den mest utrolige oase. Denne lille B&B går ind for afslapning, fantastisk mad, varme og sanselig inspiration. Nyd solens varme fra en hængekøje under et valnøddetræ, gå en tur i haven eller få en gastronomisk oplevelse med venner og familie. Du kan vælge at bo i Stalden eller Villaen hvor værelserne er udsmykket i dybe varme farver, som sikrer den hjemlige følelse.

Billeder er lånt af The Norrmans.
www.thenorrmans.com

Allinge Badehotel, Bornholm

Allinge Badehotel er et sted, der står os meget nært. Det ligger næsten bogstaveligt talt på stranden hvor du kan svømme en tur i Østersøen, suge de idylliske omgivelser til dig og nyde en dejlig kop te i haven, mens solen ligeså stille går ned. Vores AW20 kampagne er skudt i disse betagende omgivelser, fordi vi elsker Danmark og den danske natur. Det var det perfekte match. Hotellet ligger en kort gåtur fra diverse lokale restauranter og attraktioner og er indbegrebet af charme.

Billeder er lånt af Allinge Badehotel.
www.allingebadehotel.dk

GoGlamping, Aabenraa

En sjov og anderledes oplevelse i den idylliske danske natur. Vælg mellem forskellige destinationer rundt omkring i landet, eller tilbring en aften i en gammel cirkusvogn i Aabenraa, som måske stadig lugter af popcorn og underholdende klovne. Lad solen skinne ind gennem de store vinduer, og bliv et med naturen. Udstyret med badeværelse, køkken, spisestue, stue og store behagelige senge. Hvis du har lyst til at nå stjernerne, så kan du tilbringe en nat blandt trætoppene i Langeå. Her kan du bestille din egen lille lejlighed 20 meter over jorden og suge den magiske natur til dig. Det er det perfekte sted til stilhed, refleksion og afslapning.

Billeder er lånt af GoGlamping.
www.goglamping.dk

Lidt sødt & salt til smagsløgene

Café Måle Bagerbod, Kerteminde

Glem alt om travle storbycaféer. Dette kære lille bageri drives af den sødeste familie. Det hele startede da familiens fire børn havde brug for at tjene lommepenge til en tur til Paris. De spurgte deres mor om de kunne sælge hendes brød og kager, og derfra gik det hurtigt. Brødet og de bagte lækkerier er alle hjemmelavede, og opskrifterne følger årstiderne. Prøv deres surdejsbrød eller hjemmelavede pizzaer og kølig limonade. Det er intet mindre end himmelsk!

Billeder er lånt af Cafe Måle Bagerbod.
www.bagerbod.dk

Farvergården, Kerteminde

Hvis du ikke har fået nok kaffe og kage i Kerteminde, kan du også få en kop kaffe eller en Svalebajer i Farvegårdens gårdhave, under den grønne pergola. Mens forældrene nyder den blomstrende have og skyggen, kan børnene lege med de håndlavede stylter og væltepetere. Sørg for at købe lidt til den søde tand i den nostalgiske butik inden turen går videre.

Billeder er lånt af Farvergården.
www.farvergaarden.ostfynsmuseer.dk

Bon Bon Ice, København

Hos Bon Bon Ice på Frederiksberg, ligger der en is-oplevelse udover det sædvanlige. Deres gelato er økologisk, og laves kun på de bedste ingredienser—og så er den inspireret af de gode stunder. Prøv, blandt andet deres Aperol Spritz Sorbet, gelato med Key Lime Cheesecake eller Rødgrød med fløde. Tag de kølige varer med på en dejlig tur rundt i Frederiksberg Have lige ved siden af.

Billeder er lånt af Bon Bon Ice.
www.bonbonice.dk