En hyldest til MOS MOSHs fantastiske kvinder

Journal

En hyldest til MOS MOSHs fantastiske kvinder

Kvindernes Internationale Kampdag

Vi fejrer Kvindernes Internationale Kampdag 2022 med et interview af nogle af vores mange stærke og fantastiske kvinder hos MOS MOSH.

 

Dette er en hyldest til vores virksomheds fantastiske kvinder. Over 80 % af vores organisation består af kvinder og hver eneste dag er de alle en kæmpe inspiration i kraft af deres styrke, visdom og positive indstilling.

Men dagen i dag er også en hyldest til alle verdens kvinder, og de skal alle vide, at de både er stærke, seje og meget værdsat hver eneste dag.

Beundringsværdige refleksioner 

I interviewet talte vi om vores MOS MOSH kvinders styrker, deres kvindelige forbilleder, moderskab samt karriere, og dette er deres beundringsværdige refleksioner.

 

 

Helle Raakilde Hviid Christensen // Modelkonstruktør  

Hvordan balancerer du rollen som mor og karrierekvinde?
Jeg ser faktisk ikke mig selv som en karrierekvinde. Men jeg balancerer det ikke rigtig mere, da mine børn er flyttet hjemmefra og voksne. Men jeg har aldrig stræbet efter at være den perfekte mor, da de var små. Jeg har godt kunne tåle, at der var lidt rodet, og at det hele ikke var perfekt. Jeg har været lidt mere afslappet omkring det, tror jeg. Jeg ser det som en styrke, at jeg ikke har skulle være perfekt, og det er jeg stadigvæk ikke. Jeg kan godt tage det lidt afslappet, hvis der er noget som ikke er 100% perfekt derhjemme.

Jeg har 3 børn, og det var da hårdt, da de var små og min mand havde døgnvagter. Der var mange dage, hvor han ikke var hjemme. Derfor har jeg nok også været nødt til at tage det lidt afslappet. For mig er uperfekt også perfekt. Det er en styrke, at man ikke stræber efter at være helt perfekt. Man er jo bare menneskelig og det er helt okay. Og det har fungereret hjemme hos os, da mine børn i dag er selvstændige individer.  


 

 

Loise Læborg Madsen // Chefdesigner 

Hvem er dit kvindelige forbillede?
Min mor. Hun levede i en tid, hvor hun ikke kunne de samme ting, som vi kan i dag. I en tid, hvor der var andre ting, der var forventet af hende som kvinde. Hun gjorde, hvad man forventede, men inderst inde drømte hun om meget mere. Hun satte sig selv til side.

Hun er mit forbillede, fordi hun var tro mod sig selv, selvom hun ikke havde de samme muligheder, som mange har i dag. Hun havde stadig en tro på, at man skulle følge sin drømme, og hun gav andre muligheden for at udleve deres drømme – hun gav mig muligheden for at udleve mine drømme. Hun levede i en tid, hvor man var husmor og fik mange børn, men hun sørgede for at fortælle mig, at jeg kunne alt, jeg gerne ville.

Det er stort af hende, at hun har hjulpet os med vores drømme, når hun ikke selv havde samme muligheder. Det er det, kvinder kan - de har den der ekstra kærlighed. En kærlighed, der får ting til at vokse. Om det er at få et barn eller få en virksomhed til at vokse.
Tina Fuglsang-Poulsen // Indkøbschef

Hvornår føler du dig stærkest? Og hvornår er du allermest sårbar? Og hvordan bruger du de to egenskaber?
Jeg føler mig stærkest, når jeg er i balance – både i forhold til mit arbejde og mit privatliv, da denne balance giver mig en masse energi og drive.
Jeg føler mig også stærk i situationer, hvor jeg udfordrer mig selv og lykkedes med det. At finde mine svagheder og blinde punkter og derefter at udfordre dem. At udfordre mig selv til at komme ud af min komfortzone og prøve nye ting – uanset om det er at løbe et maraton eller at renovere et hus. Jeg lærer og vokser mest, når jeg kommer ud af min komfortzone, og der føler jeg mig stærkere.

 

 

Gitte Henriksen // Kreditorbogholder

Hvad er du mest stolt af at have opnået hos MOS MOSH?
Jeg er virkelig stolt af at have været med i så mange år på den rejse, som MOS MOSH har været på (og stadig er på). Jeg har været en stor del af denne rejse, og jeg har givet den alt, hvad jeg kan, med de erfaringer jeg har og mit positive sind. Jeg synes virkelig, at det har været (og er) fantastisk at opleve denne rejse. Da jeg kom til MOS MOSH for 7 år siden, var der kun 16 medarbejdere (med mig), og nu er vi 46. Det er helt vildt! Og selvom vi er så mange i dag, så har vi det stadig godt sammen i et rart arbejdsmiljø – og det gør mig stolt!

Jeg har virkelig en stolthed over at have været med på den her rejse. Jeg er stolt af at være en del af MOS MOSH familien – vores fantastiske team, og jeg er fx stolt af vores finansafdeling, hvor vi altid hjælper og er der for hinanden. Jeg er stolt af sammenholdet. Jeg synes, at vi alle er utrolig hjælpsomme og positive.  

 Christina Ingversen // Salgskoordinator

Hvem er dit kvindelige forbillede?
Mit store forbillede er min storesøster Henriette, som desværre ikke er blandt os længere. Hun var (og er) den sejeste kvinde, jeg kender. Hun kæmpede kampen mod kræftem igennem et par år og endte desværre med at tabe kampen. Hun var stærk under hele forløbet – i særdeleshed rent psykisk. Et forløb som hun taklede helt fantastisk – lige til det sidste. Hun var den stærkeste af os alle.
Marlene Westergaard Hansen // Salgstrainee

Hvad ser du som dine største styrker i dit arbejde?
Jeg har arbejdet i butik før jeg kom til MOS MOSH, og det ser jeg klart som en styrke. Især når folk ringer ind og har brug for hjælp i forhold til kvaliteter eller alternativer. I min hverdag hos MOS MOSH er det klart en styrke for mig, at jeg har ’krudt i røven’. Jeg sidder ikke stille, og jeg er villig til at lave meget! Jeg har altid ja-hatten på og en positiv indstilling til dagen.

 Dorthe Tørngren // CSR Ansvarlig

Hvordan balancerer du rollen som mor og karrierekvinde? 
Jeg ser faktisk ikke mig selv som en karrierekvinde, men det er essentielt for mig at have et spændende job.

Det kan være svært at balancere min tid som mor og at have et fuldtidsjob, der også er spændende, men det er vigtigt, idet jeg får energi af begge dele. For mig, er det vigtigt at kunne være til stede begge steder, men det også vigtigt at kunne adskille det; når jeg er på arbejde, så er jeg på arbejde, og når jeg har fri, så holder jeg helt fri. Det er dog blevet en del nemmere at balancere i takt med, at min datter er blevet større. Jeg elsker at være mor, og jeg elsker at være på arbejde – det gør mig glad og hel.Women supporting Women: Sammen er vi stærkere