Jul hos MOS MOSH
Jul hos MOS MOSH
Så blev det endelig december, og hos MOS MOSH har vi pyntet op, så december bliver ekstra hyggelig. Juletræet er tændt og pyntet med de fineste juleornamenter, og uanset hvor man er henne på kontoret, høres der julemusik – alt fra de klassiske til de nyere udgaver.
Jul & julegodter
Jul betyder selvfølgelig også julehygge i form af julegodter. Og vi elsker julegodter – især de klassiske Pebernødder, der har været en del af de danske juletraditioner i mange år og stadig er utrolig populære i dag. Vi synes, at de smager allerbedst, når de er hjemmebagte, og dette er den opskrift, som vi altid bruger, hvis du vil prøve dig med en hjemmebagt udgave:
Ingredienser:
- 125 g sukker
- 125 g blødt smør
- ½ tsk piskefløde
- ½ tsk stødt ingefær
- 1 tsk stødt kanel
- ½ tsk hvid peber
- ½ tsk stødt kardemomme
- ½ natron
- ½ bagepulver
- 250 g hvedemel
Fremgangsmåde:
- Find din elpisker frem og pisk sukker og smør sammen i en skål.
- Tilsæt derefter piskefløden og pisk det yderligere.
- Tag en ny skål og bland hvedemel med de resterende ingredienser (dvs. alle krydderierne).
- Sigt nu mel/krydderiblandingen i skålen med smør og sukker blandingen.
- Ælt dejen godt, så dejen til sidst bliver sammenhængende.
- Del derefter dejen ud i cirka 6 stykker, som du triller til lange ruller/pølser. Størrelsen på rullerne/pølserne plejer at være cirka samme tykkelse som din lillefinger.
- Skær nu rullerne/pølserne ud til at være cirka 1 cm i størrelsen og tril derefter dem til små kugler.
- Nu skal pebernødder fordeles på cirka 2 bageplader med bagepapir.
- Bag pebernødderne ved 200 grader i ovnen (alm. Ovn) i cirka 7-8 min. Det kan være smart at bage en plade ad gangen for at have et bedre øje på dem, så de ikke får for meget farve.
- Bum – så er de færdige! Nu skal du bare lade pebernødderne afkøle på en rist og bagefter opbevare dem i en tætlukket kagedåse eller lignende. Og glem ikke at smage på nogle stykker, inden du putter dem i en kagedåse.