Spring Summer 2024 Salgsmøde

Journal

Spring Summer 2024 Salgsmøde

Spring Summer 2024 Salgsmøde 

 

For et par uger siden samlede vi vores skønne team og agenter til vores årlige salgsmøde i juni, hvor Spring Summer kollektion for 2024 blev præsenteret. Vores fashion show blev afholdt på Lindely Vingård, mens vores salgsmøde fandt sted i vores fantastiske showroom i hjertet af Kolding. Det var to vidunderlige dage med masser af grin, god mad – og selvfølgelig vores live fashion show i pragtfulde omgivelser.

Interview med Claus Pedersen, ejer af Lindely

Vores Spring Summer 2024 Fashion Show blev afholdt i Lindelys smukke omgivelser – en af Danmarks største vingårde. Vingården ligger tæt på Kolding Fjord, som skaber de mest optimale betingelser for at dyrke vin i Danmark. 

Her mødte vi Claus Pedersen, som er ejer vingården sammen med sin kone, Mette, til en snak om deres arbejde og store passion for at drive vingård i Danmark:

"Min kone og jeg havde en drøm om at starte et fælles projekt. Og da vi så en dag fandt ud af, at denne vingård var til salg, forelskede vi os i den med det samme. Måske fordi jeg har en baggrund som kok og derfor går meget op i den gode smag.

I starten vidste vi intet om at dyrke vin. Men til gengæld vidste vi meget om at arrangere events og oplevelser, fordi jeg – ud over min fortid som kok – også har arbejdet som sales manager i 17 år, hvilket betyder at min baggrund nok er mere koncentreret om branding og salg end om mad og vin. Min kone og jeg har altid brændt for at skabe et sted for de gode oplevelser. Så da vingården her pludselig var til salg – ja, så gav det hele bare mening. For du får så mange dejlige og sjove oplevelser, når du producerer vin. Vejen har dog ikke været let. Alt har været "learning by doing". Men i dag er det en livsstil for os. 

Det er lidt svært at beskrive vores arbejde, for det er dybt afhængigt af vejret. Vi joker med at kalde Lindely for Fredericia Station – forstået på den måde, at vi må arbejde så hurtigt, vi overhovedet kan, når "toget" kommer. For når det varme vejr kommer, må vi arbejde så meget som muligt, fordi alting er afhængigt af vejret. Så vores arbejdsbyrde er meget sæsonbetonet. Vi høster i oktober og står selv for hele processen. På vingården presser, fermenterer og filtrerer vi druerne. Vi står også selv for flasker og etiketter til vores druer. Hvert enkelt trin udføres med kærlighed til det gode håndværk.

Der er aldrig to dage, der er ens, for vi er ikke bare en helt almindelig vingård. Der er en masse rundt om vinen som events f.eks. bryllupper, catering, messer etc. Vi er derfor ikke kun på vingården, men også ude at møde potentielle kunder på messer. 

Hvis man vil drive vingård i Danmark, kræver det mere end "bare" at producere vin. Det handler også om at arrangere events og være god til at sælge vinen. Danmark står kun for 2 % af det samlede vinsalg – og det er jo ikke ret meget, men vi er nået meget langt, og i dag har mange også virkelig taget den danske vin til sig. Og vi kan se det på salget. Vi sælger meget mere nu, end vi gjorde tidligere, og kvaliteten af dansk vin er også blevet meget bedre. Vores omsætning er 5 gange større end førhen.

Vores bestseller er rosé, for det danske vejr er rosé-vejr. Vi har tre slags rosé og ser et kæmpe potentiale i vores lette vine. Vi elsker at lave både rosé, hvidvin, mousserende vin og dessertvin – og vi er rigtig gode til det i Danmark. Min yndlingsvin er vores "Isvin". Det er en speciel dessertvin, som vi er særlig gode til at producere her i Danmark, så den er en god dansk pendant til den klassiske isvin. Vi har lavet vores helt egen version, som jeg personligt synes er bedre."