The Waistcoat Edition

Journal

The Waistcoat Edition

The Waistcoat Edition

Den er essentiel i en garderobe, hvad enten der er tale om klassisk formelt tøj eller et råt rock’n’roll look. Der er sket meget for vesten gennem modens historie, efter den oprindeligt blev introduceret af den britiske kongefamilie i det 16. århundrede.

Senere hen blev den anvendt som formel beklædning blandt hoffet, og i løbet af det 19. århundrede, blev den populær blandt forretningsfolk. Den blev endnu engang moderne i en mere afslappet udgave i 1960erne og 70erne. Farverne og mønstrene var skarpe og markante, men nu til dags betragtes vesten stadig som en formel beklædningsgenstand. Den er moderigtig og alsidig, og åbner dermed op for en masse forskellige muligheder.

Rider Check Waistcoat

Klassisk eller casual? Det er spørgsmålet

Vesten kan anvendes som del af et klassisk tredelt jakkesæt, for at gøre looket formelt og næsten forretningsagtigt, da den giver jakkesættet lidt mere definition. Derimod kan en vest også bruges som arbejdstøj i en lidt mere afslappet udgave. Dette er især tilfældet, hvis vesten har en mere afslappet silhuet. Den passer også godt til jeans og en matchende blazer. Helt ærligt, så er der ikke mange regler når det kommer til veste.

Turner Check Waistcoat
Andrew Newton Waistcoat

Den gyldne regel

Men når det kommer til veste, er der en regel, der ikke er til diskussion: den nederste knap skal altid være åben. Altid!

Melvin Waistcoat

Har du brug for tailoring der passer til vesten? 
Det har vi helt styr på her...