Vores certificeringer

GOTS (Global Organic Textile Standard)

Hvorfor vælge tøj, der er GOTS-certificeret?
GOTS sikrer, at tøjet er fremstillet af mindst 70% økologisk dyrkede tøjfibre. Det betyder, at tøjet er produceret uden skadelige syntetiske pesticider, GMO'er eller farlige kemikalier. Sociale politikker er med til at beskytte de arbejdere, der er ansat i GOTS-produktionen. GOTS sikrer kontrollerede arbejdstider, rimelige lønninger samt sikre og hygiejniske arbejdsforhold. Derudover er børnearbejde og diskrimination strengt forbudt.

GOTS er en verdensomspændende anerkendt certificering, der garanterer fuld sporbarhed af den økologiske status gennem samtlige produktionsled.

MOS MOSH's certificeringsnummer er CU1088009

OCS (Organic Content Standard)

Hvorfor vælge tøj, der er OCS-certificeret?
Produkter, der er certificeret efter Organic Content Standard (OCS), indeholder økologisk dyrkede materialer, som er blevet verificeret på hvert trin af forsyningskæden – fra kilde til slutprodukt. Økologisk bomuld er produceret og certificeret i henhold til standarderne for økologisk landbrug, som kræver praksisser til opretholdelse af økosystemer.

MOS MOSH er certificeret af Control Union CU1088009

GRS (Global Recycle Standard)

Hvorfor vælge tøj, der er GRS-certificeret?
Produkter, der er certificeret efter Global Recycled Standard (GRS), indeholder genanvendte materialer, som er blevet verificeret på hvert trin af forsyningskæden – fra genanvendt indhold til slutprodukt. Derudover opfylder de certificerede organisationer de sociale, miljømæssige og kemiske krav.

MOS MOSH er certificeret af Control Union CU1088009

RDS (Responsible Down Standard)

Hvorfor vælge tøj, der er RDS-certificeret?
Produkter, der er certificeret efter Responsible Down Standard (RDS), indeholder dun eller fjer fra gårde, der er certificeret i henhold til krav om dyrevelfærd.

MOS MOSH er certificeret af Control Union CU877332

RWS (Responsible Wool Standard)

Hvorfor vælge tøj, der er RWS-certificeret?
Produkter, der er certificeret efter Responsible Wool Standard (RWS), indeholder uldfibre fra gårde, som er selvstændigt certificeret til at opfylde kravene til dyrevelfærd og jordforvaltning.

MOS MOSH er certificeret af Control Union CU877332

RMS (Responsible Mohair Standard)

Hvorfor vælge tøj, der er RMS-certificeret?
Produkter, der er certificeret efter Responsible Mohair Standard (RMS), indeholder mohairfibre fra gårde, som er selvstændigt certificeret til at opfylde kravene til dyrevelfærd og jordforvaltning.

MOS MOSH er certificeret af Control Union CU877332

LENZING™ ECOVERO™ Viscose

Hvorfor vælge tøj, der er LENZING™ ECOVERO™ Viskose-certificeret?
LENZING™ ECOVERO™ Viskose er mærkede viskosefibre, som er fremstillet med henblik på at opnå en mere ansvarlig produktion, et renere og mere bæredygtigt miljø. ECOVERO™-fibrene er certificeret med EU-miljømærket og er biologisk nedbrydelige i jord og vand. Råmaterialet til LENZING™ ECOVERO™ Viskose-fibrene er træ, som kommer fra certificerede og bæredygtigt forvaltede skove. Ved fremstillingen af fibrene er vandforbruget og CO2-emissionerne op til 50% lavere end ved almindelig produktion. Derudover renses vandet, inden det ledes tilbage til naturen.

MOS MOSH har en LENZING™ produktlicens på alle styles.

BCI (Better Cotton Initiative)

Hvorfor vælge tøj, der er BCI-mærket?
BCI er en global nonprofitorganisation, som har til formål at reducere brugen af syntetiske pesticider og gødning samt vandforbruget i bomuldsproduktionen. BCI fremmer bedste praksis inden for mere ansvarlige produktionsmetoder ved at uddanne alle, der dyrker bomuld. BCI-bomuld stammer fra et system med massebalance, og der er derfor mulighed for, at det ikke indeholder BCI-bomuld. BCI-bomuld kan blandes med konventionel bomuld og er ikke sporbar.

MOS MOSH's medlemsnummer er BCI 1006072-1

GCS (Good Cashmere Standard)

Hvorfor vælge tøj, der er GCS-certificeret?
GCS er en uafhængig standard, som har til formål at forbedre kashmirgedernes velfærd samt de økonomiske, sociale og økologiske forhold for de landmænd, som dyrker kashmiruld. Dyrevelfærd er kernen i standarden, hvilket betyder, at "de 5 dyrefriheder" altid beskytter kashmirgederne. Dette omfatter, at gederne har adgang til naturlige græsarealer, tilstrækkeligt med føde samt rent og frisk drikkevand. Derudover omfatter det frihed fra smerte, skader, ubehag, lidelse og frygt samt frihed til at kunne udleve en normal og naturlig adfærd.

GCS sikrer fuld sporbarhed af kashmiren i samtlige produktionsfaser – lige fra landmændene i Indre Mongoliet til tøjproduktionen. GCS-certificeret kashmir må ikke blandes med ikke-certificeret kashmir.

MOS MOSH har underskrevet en samarbejdsaftale med organisationen Aid by Trade Foundation.

LWG (Leather Working Group)

Hvorfor vælge tøj, der er LWG-mærket?
Leather Working Group/LWG er forpligtet til at skabe forbedringer på tværs af hele den globale forsyningskæde af lædermaterialer, at minimere miljøpåvirkningen af læderproduktion samt at inspirere, vejlede og udfordre sine medlemmer.

MOS MOSH har forpligtet sig til at støtte en ansvarlig læderproduktion i hele verden, og vi er derfor stolte af at være medlem af Leather Working Group/LWG.

Vi indkøber 100% af vores læder fra LWG-certificerede leverandører.

Læs mere på: www.leatherworkinggroup.com