Sådan tager vi ansvar

Vores certificeringer

GOTS (Global Organic Textile Standard)

Hvorfor vælge tøj, der er GOTS-certificeret?
GOTS sikrer, at tøjet er fremstillet af mindst 70 % økologiske tøjfibre. Det betyder, at tøjet er produceret uden skadelige syntetiske pesticider, GMO'er eller farlige kemikalier.  Sociale politikker er med til at beskytte de fabriksarbejdere og landmænd, der er ansat i GOTS-produktionen. GOTS sikrer kontrollerede arbejdstider, rimelige lønninger samt sikre og hygiejniske arbejdsforhold. Derudover er børnearbejde og diskrimination strengt forbudt.
GOTS er en verdensomspændende anerkendt certificering, der garanterer fuld sporbarhed af den økologiske status gennem samtlige produktionsled. 

MOS MOSH's certifikatnummer er CU1088009GOTS-2022-00134106

OCS (Organic Content Standard)

Hvorfor vælge tøj, der er OCS-certificeret?
OCS sikrer, at tøjet er fremstillet af mindst 5 % økologiske tøjfibre. Alligevel sætter MOS MOSH barren noget højere og hæver standarden. Vi vil gerne sikre, at alt vores OCS-certificerede tøj indeholder mindst 25 % økologiske tøjfibre. Økologiske tøjfibre er produceret uden skadelige syntetiske pesticider, GMO'er (genmodificerede organismer) eller farlige kemikalier.
OCS har til formål at øge den økologiske landbrugsproduktion. OCS er en internationalt anerkendt certificering, der garanterer fuld sporbarhed af den økologiske status gennem samtlige produktionsfaser – lige fra landbruget til det færdige tøj. 

MOS MOSH's certifikatnummer er CU1088009OCS-2022-00134105

GRS (Global Recycle Standard)

Hvorfor vælge tøj, der er GRS-certificeret?
GRS-mærkningen sikrer, at tøjet er fremstillet af mindst 50 % genbrugsfibre. GRS' mål er at øge brugen af genbrugsmaterialer og reducere den skadelige indvirkning, produktionen har på mennesker og miljø. GRS-certificeret produktion skal have et miljøstyringssystem for kemikalier, energi, vandforbrug, luftemissioner og affald. Sociale politikker beskytter de affaldsindsamlere og fabriksarbejdere, som er beskæftiget inden for GRS-produktion. GRS sikrer kontrollerede arbejdstider, rimelige lønninger samt sikre og hygiejniske arbejdsforhold. Derudover er børnearbejde og diskrimination strengt forbudt.
GRS er en verdensomspændende certificering, der garanterer fuld sporbarhed af genbrugsmaterialer gennem samtlige produktionsfaser – lige fra indsamling til færdigt tøj.

MOS MOSH's certifikatnummer er CU1088009GRS-2022-00134104

RDS (Responsible Down Standard)

Hvorfor vælge tøj, der er RDS-certificeret?
RDS er en frivillig standard, der sikrer vandfuglenes velfærd. Dunene og fjerene kommer fra ænder og gæs, som er opdrættet under overholdelse af "de 5 dyrefriheder". Dette omfatter adgang til tilstrækkelige mængder føde, rent og frisk drikkevand samt hvilesteder med god ventilation. Derudover omfatter det frihed fra smerte, skader, ubehag og frygt samt frihed til at kunne udleve en normal og naturlig adfærd. RDS indebærer også, at levende plukning, tvangsfodring og væksthormoner er forbudt. 
RDS er en internationalt anerkendt certificering, som sikrer fuld sporbarhed af dun og fjer på deres rejse gennem forsyningskæden – lige fra landbrug til tøjproduktion. RDS-certificerede dun og fjer må ikke blandes med ikke-certificerede dun. 

MOS MOSH's certifikatnummer er CU 877332RDS-01.2022

RWS (Responsible Wool Standard)

Hvorfor vælge tøj, der er RWS-certificeret?
RWS er en frivillig standard, der fokuserer på fårenes velfærd og beskyttelsen af den jord, de græsser på. Får er beskyttet af "de 5 dyrefriheder", hvilket betyder, at fårene har adgang til naturlige græsgange, tilstrækkeligt med føde samt rent og frisk drikkevand. Derudover omfatter standarden frihed fra smerte, skader, ubehag og frygt samt frihed til at kunne udleve en normal og naturlig adfærd. RWS betyder også, at mulesing (skamfering af hudfolderne i enden på fåret) er forbudt, og at det kun er kvalificerede klippere, der må udføre klipningen. 
RWS er en globalt anerkendt certificering, som sikrer fuld sporbarhed af ulden på rejsen gennem samtlige produktionsfaser – lige fra det certificerede landbrug til tøjproduktion. RWS-certificeret uld må ikke blandes med ikke-certificeret uld. 

MOS MOSH's certifikatnummer er CUC-877332-RAF-01403

RAS (Responsible Alpaca Standard)

Hvorfor vælge tøj, der er RAS-certificeret?
RAS er en frivillig standard, der fokuserer på alpakaers velfærd og beskyttelsen af den jord, de græsser på. Alpakaer er beskyttet af "de 5 dyrefriheder", hvilket betyder, at de har adgang til naturlige græsgange, tilstrækkeligt med føde samt rent og frisk drikkevand. Derudover omfatter standarden frihed fra smerte, skader, ubehag og frygt samt frihed til at kunne udleve en normal og naturlig adfærd.
RAS er en globalt anerkendt certificering, som sikrer fuld sporbarhed af alpaka-fibrene på rejsen gennem samtlige produktionsfaser – lige fra det certificerede landbrug til tøjproduktion. RAS-certificerede alpaka-fibre må ikke blandes med ikke-certificerede alpaka-fibre. 

MOS MOSH's certifikatnummer er CUC-877332-RAF-01403 

RMS (Responsible Mohair Standard)

Hvorfor vælge tøj, der er RMS-certificeret?

RMS er en frivillig standard, der fokuserer på mohairgeders velfærd og beskyttelsen af den jord, de græsser på. RMS sikrer, at mohair kommer fra landbrug, der på alle områder respekterer gedernes velfærd og overholder "de 5 dyrefriheder". Dette omfatter, at mohairgederne har adgang til naturlige græsarealer, tilstrækkeligt med føde samt rent og frisk drikkevand. Derudover omfatter det frihed fra smerte, skader, ubehag og frygt samt frihed til at kunne udleve en normal og naturlig adfærd.
RMS er en globalt anerkendt certificering, som sikrer fuld sporbarhed af mohairen på rejsen gennem samtlige produktionsfaser – lige fra det certificerede landbrug til tøjproduktion. RMS-certificeret mohair må ikke blandes med ikke-certificeret mohair. 

MOS MOSH's certifikatnummer er CUC-877332-RAF-01403 

GCS (Good Cashmere Standard)

Hvorfor vælge tøj, der er GCS-certificeret?
GCS er en uafhængig standard, som har til formål at forbedre kashmirgedernes velfærd samt de økonomiske, sociale og økologiske forhold for de landmænd, som dyrker kashmiruld. Dyrevelfærd er kernen i standarden, hvilket betyder, at "de 5 dyrefriheder" altid beskytter kashmirgederne. Dette omfatter, at gederne har adgang til naturlige græsarealer, tilstrækkeligt med føde samt rent og frisk drikkevand. Derudover omfatter det frihed fra smerte, skader, ubehag, lidelse og frygt samt frihed til at kunne udleve en normal og naturlig adfærd.
GCS sikrer fuld sporbarhed af kashmiren i samtlige produktionsfaser – lige fra landmændene i Indre Mongoliet til tøjproduktionen. GCS-certificeret kashmir må ikke blandes med ikke-certificeret kashmir. 

MOS MOSH har underskrevet en samarbejdsaftale med organisationen Aid by Trade Foundation.

EcoVero

Hvorfor vælge tøj, der er EcoVero-certificeret?
ECOVERO™ by LENZING™ er et viskosefiber-mærke, som har til formål at sikre ansvarlig produktion for et renere og mere bæredygtigt miljø. ECOVERO™-fibrene er certificeret med EU-miljømærket og er 100 % biologisk nedbrydelige i jord og vand. Råmaterialet til ECOVERO™-fibrene er træ, som kommer fra certificerede og bæredygtigt forvaltede skove. Ved fremstillingen af fibrene er vandforbruget og CO2-emissionerne op til 50 % lavere end ved almindelig produktion. Derudover renser ECOVERO™ vandet, inden det ledes tilbage til naturen.

MOS MOSH har en LENZING™ produktlicens på alle ECOVERO™-styles.

BCI (Better Cotton Initiative)

Hvorfor vælge tøj, der er BCI-certificeret?
BCI er en global nonprofitorganisation, som har til formål at reducere brugen af syntetiske pesticider og gødning samt vandforbruget i bomuldsproduktionen. BCI fremmer bedste praksis inden for mere ansvarlige produktionsmetoder ved at uddanne alle, der dyrker bomuld. 
BCI-bomuld stammer fra et system med massebalance, og der er derfor mulighed for, at det ikke indeholder BCI-bomuld. BCI-bomuld kan blandes med konventionel bomuld og er ikke sporbar.

MOS MOSH's medlemsnummer er BCI 1006072-1