Firenze getaway: En guide til den historiske by

Journal

Firenze getaway: En guide til den historiske by

Hvis du overvejer et europæisk rejsemål, hvis du skal på en lille smuttur til påske, kan vi klart anbefale historiske og storslåede Firenze. Byen står som et fyrtårn for kunst og arkitektonisk storhed, og de kulinariske oplevelser er i en liga for sig. Uanset om du foretrækker at se Firenze med kunstneriske øjne, ønsker at nyde lokal mad og vin eller bare vil udforske byen til fods, så har Firenze det hele.

Fantastiske spisesteder

Firenze har meget at byde på, når det kommer til madlavning og fine, autentiske smagsoplevelser. Tag en sandwich i brunt papir med fyldig prosciutto med på farten, mens du slentrer over Ponte Vecchio-broen langs Arno-floden.

Når det er tid til et glas vin, kan du altid finde et buchette del vino – et vinvindue. Disse vinduer har været brugt i over hundrede år til at sælge vin i søde glasflasker, uden at man behøver at åbne en egentlig butik. Disse små perler kan findes overalt i Firenze.

Til middag eller en sen frokost kan vi anbefale Osteria Divina, hvor du ikke kan undgå at blive fristet af deres lækre pizzaer eller mange pastaretter. Denne vidunderlige restaurant er både autentisk og hyggelig, og menukortet er endda skrevet i hånden.

Og hvis du ikke helt har fået dækket dit behov for pasta, så vil du helt sikkert blive mæt af Osteria Pastellas fantastiske hjemmelavede pasta, som har det hele!

Must-see seværdigheder

Det historiske Firenze byder på et hav af spændende seværdigheder, og du bliver aldrig helt færdig med at udforske byen. Du kan opleve gadekunstnere på næsten hvert gadehjørne eller gå en tur gennem Firenzes mange smukke piazzaer. På Piazza della Signoira får du et glimt af byens fortid med de mange kæmpe statuer og den mere end 500 år gamle Neptunfontæne.

Vil du gerne fange den fantastiske feriestemning? Så skal du besøge en af Firenzes skønne photobooths, hvor du kan forevige dine minder.

Trænger du til lidt stilhed væk fra den summende by, er Bardini-haven det perfekte sted. Her kan du indånde forårsblomsternes vidunderlige duft og nyde den smukke botaniske og historiske udsigt ovenfra.

Som den perfekte afslutning på dagen kan du se solen gå ned over Firenze på Piazzale Michelangelo, som byder på en imponerende panoramaudsigt over byen.

Fremragende overnatningsmuligheder

Mens du er i Firenze, skal du også unde dig selv en køretur til Toscana. Her finder du lige den fred og ro, du har brug for, efter en lang dag i den summende by. Du kan bo på det charmerende og autentiske 'Il Rosolaccio' i San Gimignano, som er en smuk familiedrevet vingård, der går helt tilbage til det 18. århundrede. Villaen ligger i bakkerne midt mellem Firenze og Siena og har en fantastisk udsigt over vinmarkerne.

Få mere inspiration fra Firenze her.