Forlæng dine jeans’ levetid

Journal

Forlæng dine jeans’ levetid

Forlæng dine jeans’ levetid

Forestil dig at du har fundet det perfekte par jeans. De passer perfekt, detaljerne sidder lige i skabet, og de får dig til at ligne en million. Når du finder det perfekte par, skal de helst også holde for evigt—men hvordan? Vi har et par tips og tricks, der kan forlænge dine jeans’ levetid.
Fo os handler det om, at du er glad for dit tøj så længe som muligt, og jo længere levetiden på dit tøj er, desto mere bæredygtigt. Pas på dine jeans, så de holder resten af livet.

Denim er et fantastisk materiale. Det bløde stof tilpasser sig din krop og ligesom et par lækre lædersko, skal man gå dem til.

Hvor tit skal jeg vaske?

Der findes masser af tips og tricks når det kommer til denimpleje—nogle er gode, og andre er ikke. Og nogle siger endda at man aldrig, under nogen omstændigheder, skal vaske sine jeans! Vi er enige i at denim er et materiale man skal passe på, og hvis man vasker det med omtanke, kan det sagtens have en lang levetid. Vi anbefaler, at du kun vasker dine jeans et par gange om året. Jeans behøver nemlig ikke at komme i vaskemaskinen en gang i ugen, som mange ellers gør.

Indigofarven, der bruges til at farve jeans, forsvinder de steder hvor materialet folder naturligt som følge af daglig brug. Det er præcis sådan nogle detaljer, der gør dine jeans ekstra skønne.

Sådan vasker du dine jeans

Nu tænker du måske, ”Hvad hvis mine jeans bliver beskidte?” eller ”Hvordan vasker jeg dem?” Og bare rolig, vi har også nogle tips til hvordan du vasker dem når du kommer så langt.

Hvis der er pletter på dine jeans, kan du lufttørre dem udenfor, for at sikre at de forbliver friske. Nogle af vores jeans har fine detaljer såsom broderi, og pailletter, og er dermed endnu mere skrøbelige ved maskinvask. Du kan sagtens vaske dem, men hvis du ønsker at detaljerne skal holde, bliver du nødt til at tage visse foranstaltninger.

Sådan gør du

  • Vask altid i koldt vand!
  • Vend dem på vrang
  • Brug en blid eller et skånsomt program
  • Valgfrit: tilføj en spiseske salt til vandet, for at få farven til at tage fat
  • Vask altid nye jeans alene, så de ikke smitter
  • Lufttør i skyggen for at forlænge din jeans levetid


   Det var det. Brug dine jeans, vask dem skånsomt, pas godt på dem, og nyd dem i mange år. 

Mere deniminspiration?

Se mere her