AW23: Kom med os til Bologna - part 1/2

Journal

AW23: Kom med os til Bologna - part 1/2

AW23: Kom med os til Bologna - part 1/2

For at dokumentere vores efterårs- og vinterkollektion rejste vi til Bologna i det nordlige Italien. La Dotta - "den lærde" - fordi byen med stolthed huser verdens ældste universitet. La Grassa - "den fede" - som en af Italiens allerbedste kulinariske byer. Og La Rossa - "den røde" - med henvisning til de terrakottafarvede bygninger, du ser overalt i bybilledet (og ja, også lidt til byens kommunistiske fortid...)

Bologna, Italien

Bologna ligger midt inde i landet i det nordlige Italien i regionen Emilia Romagna. Bologna er på mange måder en gammel by med autentisk Italiensk stemning med en robust charme. Spændende arkitektur, historiske momenter og farverige arkader, men byen summer også af liv, som især kommer fra byens unge studerende. 

5 steder du skal opleve i Bologna

1. Piazza Maggiore – byens hjerte

Bolognas midtpunkt er en af byens mange pladser, Piazza Maggiore. Pladsen er omgivet af historiske bygninger, så som byens rådhus og Basilikaen San Petronio samt Fontana del Nettuno, som er byens kendte springvand med havguden Neptun.

2. Via Clavature

Når du alligevel befinder dig i byens hjerte, kan vi anbefale, at du går på opdagelse i områdets mindre gader. Her finder du et vælg af madboder og købmandsbutikker med lokale råvarer af høj kvalitet. Man siger, at Bologna er oprindelsesstedet for tortellini, grana padano og prosciutto bruschetta, og det kan smages.

3. Verdens ældste universitet 

Når du har fyldt indkøbsposerne med de bedste italienske råvarer, er det blevet tid til at se byens stolthed: Università di Bologna. Det blev grundlagt i 1088 og er det ældste stadigt fungerende universitet i Europa og et af verdens ældste universiteter. For at finde universitetet, følger du den smukke arkade langs San Petronio kirken, som også tager dig forbi Teatro Comunale. Hovedbygningen er et renæssancepalads og en arkitektonisk oplevelse uden lige. 

 4. Le Due Torri - de skæve tårne

De to skæve tårne er Bolognas vartegn og fortæller en romantisk historie om to unde elskende fra rivaliserende familier. Man siger, at deres kærlighed var så stærk, at det fik de to tårne til at hælde mod hinanden.

5. Scalinata del Pincio

Bologna er også en storby med mange grønne parker, og især Parco delle Montagnola gør indtryk. Udover at skabe luftforandring i storbyen, kan du tage et hvil på terrasen med panoramaudsigt over byen i retning af Bologna Centrale. Den monumentale trappe, der leder op til terrassen, præsenterer endnu en reference til Neptun. Fontænen er flankeret af relieffer, der repræsenterer Bolognas lærdom og frihed.