AW23: Kom med os til Bologna - part 2/2

Journal

AW23: Kom med os til Bologna - part 2/2

AW23: Kom med os til Bologna - part 2/2

Dette er anden del bag kulissen af vores kampagne-tur til Bologna, Italien, hvor vi dokumenterede vores efterårs- og vinterkollektion. Læs første del her og få fem gode tips til, hvad du skal se, hvis du slår vejen forbi la dotta, la rossa e la grassa.

Fortab dig i Bolognas historiske arkitektur, spændende sidegader og grønne parker. Bo lokalt og giv dig selv tid til at opleve den middelalderlige labyrint. Når det er blevet tid til en pause, er det oplagt at dykke ned i Bolognas kulinariske verden. 

Bologna er synonym med god gastronomi

Bologna er kendt for mange ting, men måske bedst for sin madkultur, som især byder på de kendte, klassiske italienske retter. Hele Emilia-Romagna regionen, hvor Bologna ligger, er hjemsted for nogle af de kulinariske specialiteter, som Italien er særlig kendt for i hele verden: parmagiano reggiano, prosciutto de parma, ragú og tortellini-pasta, bare for at nævne en håndfuld. 

Læs videre for fem - meget forskellige - kulinariske anbefalinger.5 steder du skal spise (og drikke) i Bologna

1. Ristorante Donatello

Oplev den tidløse tiltrækningskraft fra Bolognas kulinariske arv på Restaurant Donatello. Siden 1903 har Fanciullacci-familien tilført dette historiske etablissement en passion for gastronomi. Restauranten ligger på Via Augusto Righi, 8, og inviterer dig ind i en elegant atmosfære, udsmykket med antikke møbler og fængslende vægmalerier.

Glæd dig til en menu sammensat med bolognesisk finesse, med lokale specialiteter som mortadella, tortelloni og tagliatelle. Den århundredgamle tradition fortsætter under Fanciullacci-efterkommernes dedikerede ledelse. Fra den charmerende velkomst til det omfattende vinkort henvender Donatello sig til kræsne ganer og tæller kunstnere og berømtheder blandt sine gæster.

2. Ristorante La Capriata - Mammas Kitchen

Oplev den autentiske charme på La Capriata, hvor pasta ikke bare er en ret, men en liveoptræden af selveste Mama. I hjertet af Bologna, i
 det historiske Corte Isolani, der ligger mellem Strada Maggiore og Piazza Santo Stefano, breder duften af friskrullet dej sig gennem vinduet til passagen og sætter scenen for et traditionelt Bolognese-måltid.

Menuen er en blanding af tidløse klassikere, som alle serveres med en lille overraskelse, der giver et friskt indspark til de traditionelle retter. Fordyb dig i essensen af tradition med små overraskelser med hver smagfuld bid på La Capriata.3. Camera Con Vista

Træd ind i en svunden tid på Camera con Vista, et unikt sted på Bolognas fortryllende Piazza Santo Stefano. Denne bistrot og cocktailbar er udtænkt af antikvar Matteo og dekoratør Rebecca og ligger i det historiske Palazzo Isolani. Fordyb dig i stemningen fra det 18. århundrede, hvor originale fresker og antikke materialer genopliver fortiden.

I det første rum, der minder om et apotek fra det 19. århundrede, danner genbrugt Carrara-marmor og antikt træ en bar prydet med klassiske buster og en storslået lysekrone. Bartender Davide De Roses ekspertise giver et fængslende udvalg af klassiske cocktails fra forbudstiden, moderne og tropiske cocktails. Løft din oplevelse på Camera con Vista, hvor historie og mixologi mødes i hjertet af Bologna. 4. Tamburini

Tamburini er både delikatesseforretning, cafeteria og vinbar - og med tiden er det blevet et kulinarisk vartegn, der hyldes af guider, magasiner og gastronomientusiaster verden over. Selv de lokale roser stedet, hvilket må være det ultimative vidnesbyrd om gastronomisk ekspertise.

Stedet ligger i hjertet af Bolognas på Via Caprarie 1 og er indbegrebet af byens berømte køkken, der er kendetegnet ved pølser, mortadella, tortellini og robuste, intense smage. Omfavn traditionen med 'salsamentari', hvor Tamburinis arv fortsætter med at blomstre og giver et indblik i essensen af Bolognas gastronomiske arv. Det perfekte sted til at nyde en antipasti.

5. Ristorante Da Cesari

Træd ind i en arv af smag på Ristorante Da Cesari, hvor historie blander sig problemfrit med Bolognese kulinarisk tradition. Stedet startede som et Osteria og en vinbutik i begyndelsen af 1900-tallet og har siden 1955 været i Cesari-familiens kærlige varetægt.

Beliggende i hjertet af Bolognas historiske centrum, et stenkast fra Piazza Maggiore, har Da Cesari været en kulinarisk hjørnesten i et halvt århundrede. Den er indbegrebet af en bolognesisk restaurant, der tilbyder en ægte smag af det regionale køkken, som har betaget både lokale og besøgende.

Læs første del af vores anbefalinger til Bologna her.