Mads Ulrick: At være til stede i øjeblikket

Journal

Mads Ulrick: At være til stede i øjeblikket

At være til stede i øjeblikket

Mads Ulrick Holmstrup blev CEO for et stort tv-produktionsselskab i en meget ung alder. Hans karriere har udviklet sig omkring at spotte talent og sammensætte de rigtige teams. I dag sidder han i flere bestyrelser og driver en rosébutik for bare at nævne nogle få ting.

Vi mødtes med Mads i hans villa i København. En smuk bungalow fra 1960'erne med en omsorgsfuld kærlighed til de originale elementer - fra egetræsgulvet til messingdørhåndtagene. Originale kunstværker prydede væggene, og personlige artefakter blev præsenteret i hvert rum.

En varm og indbydende atmosfære. Et hjem for en mand, der går op i detaljerne og sætter en ære i at være godt selskab.

Her er, hvad han har lært undervejs, og hvad vi kan lære af ham.Du blev direktør i en ung alder. Hvad er det vigtigste, du har lært?

At de første år som CEO er svære og hårde, uanset hvor hårdt man arbejder, så man skal også huske at være til stede i nuet og ikke bare tænke på det næste kvartalsregnskab eller den næste pitch. Og så skal man turde stole på sin mavefornemmelse og nogle gange læne sig op ad de muligheder, der opstår, selv når man ikke altid kan regne med det i første omgang. Og ikke mindst skal man omgive sig med så dygtige mennesker som muligt og stole på dem.

Hvad er vigtigst, når man gør karriere? Erfaring eller indstilling?

Du kommer lidt lettere gennem livet med den rette indstilling, både i forhold til dig selv, i forhold til andre mennesker og ikke mindst i forhold til dit arbejde. Erfaring er selvfølgelig vigtig, men den kommer i takt med, at der opstår muligheder for at komme videre i sin karriere. Men mulighederne kommer sjældent, hvis indstillingen til arbejdet ikke er i orden. Så hvis jeg skal vælge en af de to, må det være indstillingen.Som direktør for Mastiff har en af dine vigtigste opgaver været at spotte talenter. Har der været nogle fællestræk, du kan sige noget om, blandt alle de talentfulde mennesker, du har haft med at gøre?

Jeg tror på, at talent kommer med hårdt arbejde og ved altid at gøre en indsats. De, der når længst, er som regel dem, der ikke er bange for at tage affære, når det er nødvendigt, og som ikke er bange for at tage chancer og prøve sig selv af i nye opgaver. Og så er loyalitet, kompetencer og godt selskab afgørende for at kunne opbygge et stærkt team. Dem, man har det sjovt med, er ofte også dem, man arbejder bedst sammen med og kan opnå mest sammen med - og succes er endnu bedre, hvis man har det sjovt på samme tid!

Hvad er det bedste råd, du har fået?

Prøv altid at forstå folks forskelligheder, fokuser på det, der bringer os sammen, i stedet for det, der adskiller os. Og opfør dig ordentligt over for andre mennesker. Tv-branchen er meget lille, og man møder de samme mennesker igen og igen. Det gælder egentlig også generelt - verden er lille.

Hvilket råd ville du gerne give en 25-årig version af dig selv?

Jeg tror, rådet ville være ikke at bekymre sig så meget om, hvad der skal ske, og at være til stede i nuet. Intet varer evigt, og man kan hurtigt få så travlt med, hvad det næste "move" er, at man glemmer at opleve og nyde, hvor man er lige nu. Det er jeg blevet bedre til i løbet af årene og især det seneste år.

Hvad kommer dit næste eventyr til at handle om?

Der sker faktisk en hel del lige nu. Rosésæsonen er på sit højeste, så meget af tiden går med rosé.dk, som jeg ejer sammen med en ven. Derudover arbejder jeg også på nye ting inden for tv- og serieproduktion i DK og udlandet. Og så sidder jeg i forskellige bestyrelser og advisory boards, hvor jeg blandt andet hjælper startups med strategi, organisering, drift og skalering. Det er virkelig spændende at bruge mine mange års erfaring som CEO til at hjælpe virksomheder med at få succes.Og endelig: Hvilken rosé skal vi have i køleskabet til sensommerens lange aftener?

Jeg vil anbefale Mapliers Abacus, som er helt unik. Kun ca. 20.000 flasker om året, og vi kan kun få et begrænset antal til det danske marked. Det er måske en af verdens bedste roséer og har vundet flere internationale priser gennem årene. Ud over rosé.dk kan man kun få den på nogle få særligt udvalgte restauranter på den franske riviera, Ibiza og Miami. Det er en smagsoplevelse, som efter min mening sagtens kan sammenlignes med en god flaske hvid bourgogne.

Hvis du vil have noget lidt lettere, så er Rozy Tattoo eminent til terrassen. Det er Rozys jubilæumsflaske, og den er superlækker og frisk - en super sommerrosé!