På opdagelse på Bornholm: En rejse til solskinsøen

Journal

På opdagelse på Bornholm: En rejse til solskinsøen

På opdagelse på Bornholm: En rejse til solskinsøen

Tag med os på en tur til Bornholm, den smukke ø i Østersøen, under Sverige og langt øst for Danmarks fastland. Kendt som "Solskinsøen" på grund af sit dejlige vejr og "Klippeøen" på grund af sine fantastiske klipper og granitklipper.

Men Bornholm er mere end bare sin naturlige skønhed. Det er et sted, hvor kunstnere, virksomhedsejere og passionerede mennesker mødes og holder øens traditioner for at skabe ting i hånden i live.Vores eventyr tog os til flere særlige steder. Vi startede i Nexø, der ligger på Bornholms østlige kyst. En havneby, der har forvandlet sig fra fiskerby til en livlig by fyldt med charmerende butikker. En af disse butikker, Nexø Herremagasin, overtog Magnus Andersen i 2019. Butikken er en af de ældste på Bornholm og går helt tilbage til 1928, hvor Ejnar Jensen åbnede den og købte rettighederne af den lokale politimester til en meget lav pris. Butikken har en rig historie og har originale artefakter fremme i butikken, så som bøjler mærket med "Ejnar Jensen Nexø."

Magnus viste os rundt på øen og delte historier om butikken og sine yndlingssteder på Bornholm, som hans families gamle fiskerhus, hans favorit frokoststed "Maries" og den gamle havn i Nexø. Følg med, når vi dykker dybere ned i historierne om Bornholm, øen, hvor solen altid skinner på noget gammelt og noget nyt, hvilket skaber en smuk historie om fællesskab, kreativitet og kærlighed til øen.