Rejsen bag MOS MOSH's strik: Interview med Marlene Overgaard

Journal

Rejsen bag MOS MOSH's strik: Interview med Marlene Overgaard

Rejsen bag MOS MOSH's strik

Marlene Overgaard er vores dygtige strikdesigner. Hun er en rigtig strikke-nørd/-ekspert og elsker at gå på opdagelse i nye teknikker og farver. Hun har været en del af MOS MOSH siden 2018 og har arbejdet med strik i over 10 år. Vi har mødt hende til en snak om, hvad der inspirerer hende i hendes arbejde, hvorfor strik er så sjovt, hvordan hun bevarer MOS MOSH's DNA i hvert enkelt design – og rejsen bag vores populære MMThora strik.

 

Hvem er din muse i dit designarbejde? Og hvor henter du inspiration?
Min yndlingsdesigner er Ulla Johnson. Jeg er vild med hendes super feminine univers. Hendes designs står i skærende kontrast til det tøj, jeg selv går i, men det er måske derfor, jeg synes så godt om hendes kollektioner. Det er ofte en speciel kvalitet, der inspirerer mig eller kickstarter min proces. Nogle gange kan det være et print, og andre gange en helt speciel tekstur. Men jeg henter som regel stor inspiration fra materialer. Jeg elsker at gå på messer eller mødes med leverandører.


Hvad er det, der er særlig sjovt ved at arbejde med strik?
Strik er rigtig sjovt at arbejde med, fordi garn kan kombineres og mixes på så mange forskellige måder – f.eks. når du blander loddent garn med almindeligt garn. Det er et materiale med uendelige muligheder. Jeg elsker forskellige teksturer, og så har jeg en svaghed for blødt, loddent garn. Men jeg er også helt vild med markant uldgarn.

Hvordan har strikkens rejse været? Og hvilke strik er mest populære i dag?
Da jeg begyndte hos MOS MOSH, udgjorde strik kun en mindre del af vores kollektioner. Jeg tror, at kashmir-programmet var det største strikprogram, da jeg startede her. Så begyndte vi langsomt at tilføje flere og flere styles og forskellige kvaliteter. I 2020 lancerede jeg MMThora V-neck, som hurtigt blev en meget populær style.

Hvordan vil du beskrive din kreative proces? Og hvordan bevarer du MOS MOSH's DNA i hvert enkelt design?
Når jeg starter min kreative proces, samler jeg en masse forskellige billeder. Skrivebordet på min computer er simpelthen fyldt med billeder. Det kan være billeder fra modeshows, striktyper, mønstre og print. Jeg har samlet mange udklip og garnhæfter gennem tiden. Jeg kan godt lide at kigge dem igennem, inden jeg starter på en ny sæson. Nogle gange får jeg øje på noget nyt, som inspirerer mig. Jeg har også en helt fantastisk leverandør, som er et ægte "strik-geni". Hver enkelt style skal have et feminint touch for at kunne bevare MOS MOSH's DNA. Og så et strejf af glamour eller en frisk farvekombination.

 

Fra garn til bestseller

Thora strikken har været en fast klassiker hos MOS MOSH siden vores forårskollektion i 2020. Men hvor begyndte det hele, og hvordan har Thora udviklet sig gennem årene? 

Da Marlene første gang designede strikken i to farver til SS20-kollektionen, anede hun ikke, hvad det ville føre til. Især det tyske marked var vilde med den bløde, fluffy strik lige fra begyndelsen, og snart blev den også en fast del af de næste kollektioner. Vi har spurgt Marlene, hvorfor hun tror, at strikken er blevet så populær, og her er hendes svar meget enkelt: "Den er så dejlig let og meget nem at style. Du kan bruge den til et casual look eller "dresse" den op, alt efter hvilke styles du sætter den sammen med – og så er den nem at designe i mange flotte farver". Thora er fremstillet i en blød blanding af alpaka (Suri Alpaka, som er et eksklusivt, ekstra blødt og mere glansfuldt materiale) og uld, og så er den designet i halv cardigan-søm i farvet børstet garn, som giver strikken et flot, men diskret farvespil. "Den er en skøn og tidløs basisstrik, som kan bruges hele året – år efter år," siger Marlene, og så er det en strik, hun elsker at designe til næsten alle nye sæsoner i nye smukke farver og designs.

Marlene har benyttet den samme leverandør lige fra starten, fordi de er utrolig dygtige og erfarne inden for alle typer strik og garn. Hos MOS MOSH er vi af den opfattelse, at det skal føles rigtigt. Vi hylder det gode håndværk, og derfor sætter vi så stor pris på samarbejdet med vores leverandører.

Ifølge Marlene er Thora både nem og spændende at arbejde med og har i dag udviklet sig til et helt Thora-program bestående af huer, halstørklæder, cardigans og nye jumper-pasformer. Og de har fået en meget positiv modtagelse.