Mød vores denimdesigner Annette Svensk Rasmussen

Journal

Mød vores denimdesigner Annette Svensk Rasmussen

Mød vores denimdesigner Annette Svensk Rasmussen

I dette interview fortæller Annette Svensk Rasmussen, denimdesigner hos MOS MOSH, om sin rejse som designer, hvor hun finder sin inspiration, og hvordan MOS MOSH’s karakteristiske denimstile har udviklet sig over tid. Få indblik i, hvordan hendes passion for denim og hendes skarpe øje for detaljer bidrager til at skabe MOS MOSH's kollektioner, der både er tidløse og moderne.

Hvordan startede du som denimdesigner hos MOS MOSH?
Min rejse hos MOS MOSH startede for omkring 7 år siden. I begyndelsen arbejde jeg som konstruktør, så jeg kender hver eneste par jeans ind og ud, og jeg har et meget tæt samarbejde med vores denimleverandør. For 3 år siden manglede MOS MOSH en denimdesigner, og for mig var det det mest naturlige skift, fordi jeg kender denim så godt og er så inspireret af alle de små detaljer og har en stor passion for at designe.

Hvad inspirerer dig, og hvordan er din kreative proces?
Jeg bliver inspireret, når jeg tager på inspirationsture til forskellige europæiske byer. På disse ture leder jeg efter nye trends, små detaljer, nye former eller en cool denimvask. Jeg finder også inspiration, når jeg går på stofmesser eller besøger mine leverandører og stof leverandører i Tyrkiet. Når den færdige denim og vask er valgt, begynder denimprocessen: pasformen og alle de små detaljer skabes, og en unik ny jeans fødes. Jeg er perfektionist, så for mig er det svært at vide, hvornår jeg skal stoppe. Hver eneste jeans bliver drejet og vendt igen og igen, og den kan ændre sig mere end én gang, før den når det endelige look.

Kan du fortælle os historien bag de første MOS MOSH jeans?
Jo selvfølgelig - jeg synes, det er en sjov historie. Grundlæggeren af MOS MOSH, Kim Hyldahl, har altid haft en passion for jeans. Han var meget inspireret af den amerikanske måde at lave denim på og amerikanernes ekspertise i at skabe gode pasformer, men også italiensk denim og måden hvorpå de bruger så mange detaljer og applikationer. Kim så et hul i markedet og besluttede sig for at give det en chance – så de første tegninger af jeans og bukser blev tegnet ved hans køkkenbord, og disse jeans lagde grundlaget for, hvad MOS MOSH er i dag. Vi ser os selv som et denimbrand, så naturligvis er jeans stadig en stor del af vores kollektioner i dag. Og selvfølgelig vil vi altid lave denim.

Hvordan har MOS MOSH jeans’ rejse været? Hvad er de mest populære i dag?
MOS MOSH jeans er kendt for deres gode pasform, feminine detaljer og cool vask. Det er stadig opskriften på et godt par MOS MOSH jeans, selvom trends ændrer sig over årene. Vi har stadig nogle få stilarter i kollektionen i dag, som så dagens lys, da MOS MOSH først startede – som Naomi-pasformen, der er en bestseller. Vi beholder hende stadig i kollektionerne, men hver sæson udfordrer vi pasformen og detaljerne for at udvikle stilen og gøre den mere up-to-date.

Du finder også cool italienske eksklusive denimvaske og vintage amerikanske mere aggressive vaske i vores denimkollektioner, simpelthen fordi det er vores DNA og det, der startede vores denimhistorie. Men vi kigger også på markedet og udforsker de mere trendy pasformer som den gammeldags ‘90’er vask, clean rinse wash og blå og sort vask med blegningseffekt. Vi ser, at nogle af de trendy pasformer som barrel-fit, oversize-fit og wide-leg jeans bliver mere og mere populære hver sæson.

Hvilke jeans er essentielle i ens garderobe?
Jeg synes, det er vigtigt at have et par straight fit i din hverdagsgarderobe. Brede bukseben bliver også mere og mere populære og giver illusionen af længere ben – hvem vil ikke have det, ikke? Et must-have er også en klassisk denimskjorte eller oversize skjorte, som du kan bruge som en åben jakke eller lukket skjorte. Det er vigtigt for mig at understrege, at det vigtigste er, at dit denim giver dig følelsen af selvtillid og tilføjer feminine vibes.

Hvad er din yndlingspasform og din go-to uniform?
Personligt kan jeg lide at bære wide eller straight leg jeans med en mellemblå vintagevask eller rinse wash, og jeg matcher det ofte med en simpel hvid t-shirt eller klassisk hvid skjorte. Det er tidløst og cool. Om vinteren vælger jeg en sort og grå oversize blazer. Jeg kan lide det at det er enkelt, og jeg synes, det er nemt at dresseop eller ned med enten sneakers eller høje hæle. 

Hvad er dit bedste denimråd?
Vær ikke bange for at mikse denim med denim. Brug gammel og ny denim sammen, kombiner cool og klassisk. Denim er så nemt og cool at dresse op og ned.