Kvindernes Internationale Kampdag: En snak med Sirène

Journal

Kvindernes Internationale Kampdag: En snak med Sirène

Kvindernes Internationale Kampdag: En snak med Sirène 

Den 8. marts vil altid være en særlig dag for os hos MOS MOSH. Det er en dag, hvor vi står sammen som et fællesskab, hvor vi fejrer kvinderne omkring os og hylder dem, der tør at skille sig ud. Kvindernes Internationale Kampdag handler for os om kvinder, der støtter kvinder, og dette års tema kunne ikke være mere præcist: ”Invester i kvinder: Fremskynd forandring”. I år fokuserer dagen på at støtte op om og investere i kvinder som ønsker at forbedre livet for alle. Det er et stort ønske, men ikke desto mindre, et ønske som ikke burde være ønsketænkning – men derimod sandhed. I dag reflekterer vi over og fejrer de bidrag kvinder har givet til vores samfund, men samtidig også det vedvarende problem angående kvinders rettigheder og de udfordringer kvinder står overfor i verden.

På denne Kvindernes Internationale Kampdag har vi indgået et samarbejde med kvinderne bag firmaet Sirène. De har skabt en overfaldsalarm, der er lille nok til at passe i dit nøglebundt, med et fællesskab-baseret koncept af løbere, klar til at hjælpe i tilfældet af overfald.

Vi tog en snak med en af kvinderne bag firmaet, Caroline Lilleør, hvor vi spurgte hende, hvorfor en alarm som Sirène er vigtigt, hvad hendes styrker og svagheder er, hvad hendes drømme for Sirène er og hvad Kvindernes Internationale Kampdag betyder for hende.

Et problem med en klar løsning

I denne moderne verden møder kvinder stadig udfordringer når det kommer til sikkerhed i det offentlige rum. ”Den ærgerlige sandhed er, at vi selv har været udsat for overgreb i forskellige grader – og på baggrund af egne oplevelser begyndte vi at diskutere mulige løsninger på markedet, der imødekommer den stigende utryghed, der er i Danmark. Vi fandt ingen resultater”, siger Caroline. Ønsket om at føle sig sikker i en usikker situation, hvor man ofte er fuldstændig alene, blev vendepunktet og startskuddet for ideen bag Sirène.

Rejs dig op når du falder til jorden

Med en uddannelse i Design & Business med speciale i entreprenørskab, havde grundlæggerne af Sirène en klar forretningsforståelse og de skabte dermed virksomheden samtidig med at de studerede. De havde en plan, en løsning på et problem, men at starte en tech-virksomhed viste sig at være en stor udfordring – men ikke en udfordring der skræmte dem. ”Vores naivitet er kommet os til gode, for vi gjorde bare ting. Faldt vi og slog os på vejen, så rejste vi os op igen og løb videre – det gør vi i grunden stadigvæk”, siger Caroline, ”Kigger vi tilbage på, hvordan vi var i dette regi for fire år siden, hvor vi stiftede virksomheden, er vi kommet enormt langt – både virksomhedsmæssigt og personligt. Man får hår på brystet af at give sig i kast med at starte en virksomhed.”

Det vedholdende engagement og passion for virksomheden var drivkraften, der holdt dem kørende, selv hvis de mødte pump på vejen, også når de måtte kæmpe mod de store spillere i tech-branchen, komponentkrise og generelle udviklingsproblemer. Hos MOS MOSH er vi inspireret af fightere, der er passionerede og som er drevet af deres arbejde. Det minder på mange måder om vores egen historie, og vi ved hvor meget det kræver at rejse sig og holde hovedet højt, selv når man snubler på livets landevej. Det er også disse knubs på vejen som er med til at gøre én stærkere.

Vigtigheden i Kvindernes Internationale Kampdag

På denne dag fejrer vi de bidrag kvinderne har lavet til vores samfund og at vi er kommet langt, men det er også en dag hvor vi reflekterer over at vi stadig har lang vej endnu. Ifølge Caroline er dagen vigtig, ”vi skal løfte hinanden i flok – kvinder som mænd – og kæmpe for dét, vi tror på”, dagen skal minde os om at vi skal støtte op omkring hinanden, ikke bare på denne dag, men hver dag.

”Kvinder er stærke væsener og de smukkeste væsener, jeg kender, indeni og udenpå”, siger Caroline, og hun ønsker at dagen skal minde os om hvor langt vi er kommer og at vi skal være stolte af disse præstationer.  Flere og flere kvinder lander lederposter og prioriterer at være karrierekvinder, samtidig med at de er mødre, og ifølge Caroline er dét det helt særlige ved kvinder – de er mentalt stærke. Det er også en dag, hvor kvinder kæmper for deres rettigheder og fejrer milepælene, samtidig med at de holder hovederne højt, tror på dem selv og går ud i verden med selvtillid.

Vær stærk og drøm stort

Det er vigtigt at finde en indre styrke, når man skal navigere i en hurtigt bevægende verden som tech-branchen er, og netop styrke skal der til for at komme frem. Der er mange måde at finde styrke på og ifølge Caroline, føler hun sig mest stærk når hun tror på sig selv, når hun står op for sine mærkesager og når hun har et stærkt sæt tøj på. Om så det er glimtet i øjnene eller et stærkt outfit der er med til at løfte hendes selvtillid, så er én ting sikkert ”vi elsker følelsen af selvtillid, og der er ingen tvivl om at vi føler os allermest stærke når vi har lukket en god aftale!”. Det er vigtigt for Caroline at have passion for ens arbejde og at elske det man laver, men det er også vigtigt ikke at føle sig begrænset af usikkerhed. Det er derfor Sirène blev grundlagt – det er til alle dem, der har brug for ekstra sikkerhed og har brug for at vide at de har sikkerhed med i deres lomme, samtidig med at de lever livet og gør det de elsker. ”Hvis du mister stemmen, eller din stemme ikke rækker langt nok ud, så er Sirène der til at hjælpe dig, hvis du har brug for det”, og dette er ifølge Caroline den type sikkerhed vi alle har brug for.

De store problemer med overfald på kvinder og følelsen af usikkerhed er ikke blot et nationalt problem, men en problemstilling der finder sted over hele verden. Det er også derfor Caroline ser et stort internationalt potentiale i overfaldsalarmen og håber at kunne se en reel udvikling i trygheden, og på baggrund af dette et tættere samarbejde med politikerne.