En Copywriters kreativitetsproces: Interview med Sabina Zink

Journal

En Copywriters kreativitetsproces: Interview med Sabina Zink

En Copywriters kreativitetsproces: Interview med Sabina Zink
Sabina Zink er Copywriter og Communication Specialist hos MOS MOSH og har arbejdet inden for området de sidste 6 år. Hun har været en del af MOS MOSH siden 2021, og hun betragter sit job som én stor kreativ verden (næsten) uden begrænsninger. Vi har mødt Sabina til en snak om, hvor hun finder inspiration til sit arbejde, hendes kreative proces, og hvordan hun bevarer MOS MOSH's DNA i sit arbejde som Copywriter og Communication Specialist hos MOS MOSH.

Hvad laver en Copywriter og Communication Specialist hos MOS MOSH?
Som Copywriter og Communication Specialist hos MOS MOSH er det mig, der har ansvaret for vores tone of voice og generelle kommunikation. Det er derfor også mig, der skriver de fleste tekster – lige fra storylines over vores nye kollektioner til vores bøger, som udkommer hvert halve år, LinkedIn posts, blog posts, SEO, guider, tekster om bæredygtighed, produkttekster etc. Hver uge sker der noget nyt, så det er altid spændende at se, hvilke tekstopgaver der lander på mit skrivebord.

Hvor får du inspiration til dit arbejde?
Jeg finder inspiration stort set overalt. MOS MOSH's tone of voice er meget poetisk og fyldt med vidunderlige tillægsord, som jeg er helt vild med. Jeg henter primært inspiration fra digte, sange og film. Det kan være alt fra gamle forfattere til nyere digtere som Rupi Kaur, der – hvis du spørger mig – er en af de bedste digtere. Derudover får jeg også inspiration fra sociale medier og magasiner – f.eks. forskellige storylines eller i interviews med cool synspunkter. 

Hvorfor elsker du at arbejde med copywriting og kommunikation?
Jeg tror, det skyldes den store kreativitet, der ligger i det. Når du skriver, åbner du døren til en meget kreativ verden, hvor det er dig, der skaber historien. Og det elsker jeg virkelig! Det er fedt at skabe tekstuniverser og storylines. Men det kan også være meget udfordrende. Især når du får en opgave om et emne, læseren enten har svært ved at forstå eller synes er "kedeligt", og du så skal gøre det spændende og sjovt at læse. Men det er også virkelig noget, der motiverer mig. At jeg ud af ingenting kan skabe noget, som folk rigtig gerne vil læse. Ord er et fantastisk udtryksmiddel. Nogle udtrykker sig, når de designer eller bygger et hus. Jeg udtrykker mig, når jeg skriver. Det gør mig glad, når jeg kan nedfælde mine tanker på papiret i form af ord og fortællinger.

Hvilke projekter hos MOS MOSH er du mest stolt af – og hvorfor?
Jeg er stolt af rigtig mange projekter, jeg har lavet hos MOS MOSH. Men jeg er særlig stolt af vores bøger, som udkommer hvert halve år, hvor jeg skriver storylines til vores kollektioner og interviewer mine dygtige kollegaer. Men jeg har også været rigtig stolt af vores Heart Sport-univers, som har fokus på mental sundhed og mangfoldighed.

Hvordan vil du beskrive din kreative proces? Hvordan finder du temaer til kollektionsteksterne, og hvordan sørger du for at bevare MOS MOSH's DNA i teksterne?
Når man får en opgave som Copywriter og Communication Specialist, er der nok mange, der tror, at man straks ved, hvad man skal skrive. Og for mit vedkommende er det også nogle gange tilfældet. Men det sker lige så ofte, at jeg ikke ved, hvad jeg skal skrive. Ligesom med så mange andre kreative jobs har jeg brug for tid til at udfolde min kreativitet og finde ud af, hvordan jeg skal skrive en storyline, inden jeg går i gang. Det er ikke altid, der kommer et klart svar. Det kan sommetider også være en temmelig frustrerende proces – men for det meste er det rigtig sjovt. Jeg har brug for inspiration og tid til at lege med ordene, så de får den helt rigtige vinkel og ordlyd. Ligesom alt andet hos MOS MOSH handler det hele om detaljen. Det er nemlig detaljen, der giver teksten den helt perfekte finish.

Når jeg laver en storyline til en ny kollektion, taler jeg altid først med vores Head of Design. Her får jeg oplysninger om, hvilke udtryk og tanker der ligger bag kollektionen. Derefter finder jeg så et tema, der matcher designernes tanker, og lader dette tema være omdrejningspunktet for kollektionens historie. Og så bygger jeg tekst og storyline op omkring MOS MOSH's tone of voice, så jeg kan bevare vores DNA.