Sådan tager vi ansvar

Sådan tager vi ansvar

Modebranchen står over for store udfordringer i forhold til klima og miljø.  

Siden MOS MOSH blev grundlagt, har retfærdighed været en af grundstenene i vores virksomhed. Vi har et stort ansvar for vores planet, som vi en dag skal give videre til vores børn. Vi ved godt, at vi ikke er perfekte. Men vi er stadig forpligtet til at tage et stort ansvar og træffe nogle bedre valg i hverdagen, så vi kan minimere vores miljømæssige og sociale påvirkning i alle led af vores forsyningskæde. 

Vores ESG-rapport indeholder detaljerede oplysninger om vores målsætninger, menneskelig kapital, program for kemikalietest, et fiberværktøj, strategi, politikker, certificeringer og resultater. Denne rapport er et meget vigtigt værktøj på vores rejse til at blive mere ansvarlige. 

Læs vores ESG 2021 rapport her.

Vores certificeringer

MOS MOSH betragter certificeringer som en meget vigtig del af vores ansvarlige rejse.  Det er en gennemsigtig og ærlig måde, der sikrer fuld sporbarhed for vores materialer i alle produktionstrin. De forskellige certifikater er baseret på en holistisk tilgang og omfatter bl.a. socialt ansvar, miljøpåvirkning og/eller dyrevelfærd. MOS MOSH er certificeret efter 9 internationalt anerkendte standarder. 

Læs mere om MOS MOSH's certifikater og partnerskaber.

Vores fiberværktøj

Lige nu er det vores forbrug af tekstilfibre, der har den største indvirkning på miljøet samt på de mennesker og dyr, som indgår i produktionen. Det er meget vigtigt, at vi hurtigt får reduceret denne indvirkning. Derfor har vi udviklet et fiberværktøj, som skal hjælpe os til at træffe mere ansvarlige valg ved at anvende certificerede, sporbare og genanvendte materialer i stedet for konventionelle fibre.

Vores fiberværktøj er inddelt i 3 kategorier: "1: de fibre, vi foretrækker, 2: de fibre, vi er glade for, og 3: de fibre, vi prøver at minimere." Disse kategorier definerer de materialer, vi gerne vil fokusere på og opfatter som mere ansvarlige valg. Vores valg er baseret på miljømæssige, etiske og sociale påvirkninger samt dyrevelfærd. 
I 2030 skal 80% af vores fiberforbrug komme fra kategorierne "de fibre, vi er glade for" og "de fibre, vi foretrækker." Vores fiberværktøj opdateres jævnligt.

Læs mere om MOS MOSH's fiberværktøj her.

Vores politikker

Vi har implementeret en række politikker for MOS MOSH, så vi kan undgå negative påvirkninger på tværs af vores forsyningskæde. Vi holder både os selv og vores samarbejdspartnere ansvarlige for de politikker, som er anført nedenfor. 

- Adfærdskodeks
- Kemikaliepolitik
- Politik om dyrevelfærd 
- Politik om børnearbejde
- Politik om anti-korruption 
- Krav til etisk indkøb

ReLoved by MOS MOSH

Vores vision er at designe tøj af højeste kvalitet med en lang levetid, af slidstærke materialer og i tidløse designs som en garanti for vores unikke DNA. Vi er af den overbevisning, at det mest ansvarlige tøj er det tøj, du allerede går med, og som du stadig vil gå med i årene fremover.

Med vores lancering af secondhand-universet "ReLoved by MOS MOSH", har vi valgt en cirkulær retning, som skal give vores tøj en chance for at blive brugt og elsket igen – ikke kun én gang, men sæson efter sæson. MOS MOSH ønsker med ReLoved at forlænge levetiden for vores kvalitetstøj. 

Besøg "ReLoved by MOS MOSH" her.

Designet med hjertet, båret med passion, elsket for evigt.