PARK Styling: Når familieliv og forretning mødes

Journal

PARK Styling: Når familieliv og forretning mødes

Når familieliv og forretning mødes

Det er ikke ligefrem gået stille for sig, siden frisørkæden PARK åbnede dørene til sin første salon for blot fire år siden. I dag tæller kæden 80 saloner, som bruger produkter fra kædens egen produktlinje, bestående af 50 forskellige hårprodukter. Derudover har frisørkæden netop lanceret PARK Beauty, kædens egen make-up linje. Men i virkeligheden skal dette skriv hverken handle om hår eller make-up. Det skal i stedet handle om de to generationer, der har været med til at stifte virksomheden – og hvordan det er, når familieliv og forretning mødes. For foruden Palle Freese, stifter og ejer af Hair Construction Academy, og Thomas Hoffmann, kreativ direktør i reklame- og marketingbureauet & Co, står der nemlig også en far med sine to sønner bag.

En solrig formiddag i september, besøgte vi frisørkædens domicil i Kolding, hvor vi fik en snak med René Piper Laursen og hans to sønner, Anders og Kasper Piper Laursen. En snak, der gav anledning til at mindes, men også en snak, der gav plads til mere følsomme og alvorlige emner.

Som en symbiose

Når hverdagen ruller, tænker de tre ikke ret tit over, at de er i familie. De to brødre har også lavet en regel om, at de skal lægge følelserne til side på arbejdet. Kasper uddyber: ”Vi kan ikke råbe og skrige af hinanden som brødre, når vi er på arbejde. Det er der ingen, der får noget ud af. Vi må behandle hinanden med samme respekt, som vi behandler de andre”. Kasper og Anders mærker dog også en styrke i deres brødreskab. De fortæller om, hvordan deres forskelligheder komplementerer hinanden. Deres opvækst har skabt et nært forhold mellem brødrene og deres far, hvor de stoler ubetinget på hinanden og kender hinandens inderste følelser. Som en symbiose, hvor de næsten er afhængige af hinanden. En symbiose, som de tidligere også har mærket konsekvensen af.

I 1987 stiftede René Piper Laursen skokæden Bianco, som Kasper senere blev ansat hos. Far og søn havde et tæt samarbejde i flere år, men efter René solgte virksomheden og senere også gik ud af bestyrelsen, var det som om, at Kasper manglede en del af sig selv. Anders kan tydelig huske, hvor mærket Kasper var, efter han havde mistet sin nærmeste kollega. Anders fortæller: ”Kasper var ked af det, da han mistede René som kollega. Det kunne jeg allerede mærke første gang, jeg så ham, efter René var stoppet ved Bianco. Deres forhold og samarbejde var unikt. Det var hårdt for ham”. René bliver rørt under samtalen. ”Det er, som at genleve det hele igen”, siger han.

Som far, er René taknemmelig over, at hans to sønner kan arbejde sammen. Det er en drøm, som er gået i opfyldelse. Den største glæde for ham er dog, at hans sønner også er hinandens gode venner. ”Kasper og Anders ser ikke kun hinanden, når de er på arbejde. De dyrker også hinanden, når de har fri. Jeg ser tit søskende, der bliver uvenner, så at se mine sønner bruge tid sammen med oprigtig glæde, gør, at jeg føler mig både heldig og taknemmelig”, siger René.

Fra vandpolo til PARK

Der kan være mange gode grunde til at skille familieforhold og kollegaskab ad, så da de tre besluttede, at det var den vej, de ville gå, aftalte de samtidig, at de ville investere i deres familieliv. ”Det var en beslutning, som åbnede op for mange svære og nødvendige samtaler, hvis familieforholdet ikke skal blive slidt med tiden. Derfor har vi været med i en workshop om, hvordan det er at arbejde sammen som familie”, fortæller René. Workshoppen har hjulpet de tre med at diskutere emner som ansvarsområder og løn, men også forventninger og drømme, som ikke nødvendigvis er de samme for de tre. Deres opvækst har dog også haft stor betydning for, hvordan de samarbejder og løser konflikter i dag.

Familien har altid boet tæt på vand, og det var det vigtigt for René, at de kunne føle sig trygge, når drengene som små legede tæt ved vandet. Derfor mødte han troligt op til babysvømning med de to hver eneste uge, og da de rundede 5 år, tog han dem med til 5-meter vippen i Fredericia. Han viste dem vejen til, at de godt kunne selv. Tre år senere, ville René gerne, at de fik en hobby, så han tog dem med til vandpolo. En sport, som de tre stadig dyrker den dag i dag.

Undervejs i samtalen går det op for de tre, hvor store paralleller de kan drage mellem deres passion og forretning. Hvor stor en betydning, deres hobby har for, hvordan de driver PARK i dag. Når de er ude og spille kampe, hvor modstanderne giver dem kamp til stregen, kigger de hinanden i øjnene, og så finder de kampgejsten igen. Det samme gør de, når de møder forhindringer med PARK. Kasper fortæller: ”Vi tænker ikke ret meget over det i hverdagen, men når vi, som nu, sætter os ned og snakker om det, så bruger vi det faktisk ret meget”. Anders fortsætter: ”I bund og grund vil vi gerne opbygge en god og velfungerende virksomhed med et godt kollegaskab, lige som vi har verdens fedeste vandpolohold”. Det virker det også til, at de tre familiemedlemmer er godt på vej til. Atmosfæren i PARK salonen er rar og afslappet, som det helst skal være, når man er sammen med sin familie. Og hvis man følger med hos PARK på de sociale medier, kan man også se, hvordan de omtaler sine kollegaer som deres familie. PARK-familien.